Evett bugün konumuz son yıllarda herkesin en az 1 kere duyduğu KETOJENİK DİYET…
🥑 NEDİR?
Temel olarak diyetle alınan enerjinin besin öğelerine dağılımı diğer diyetlere oranla oldukça farklı olan ketojenik diyetlerde, karbonhidrat içeriği düşük, protein içeriği orta ve yağ içeriği ise oldukça yüksektir. 
Karbonhidrat alımındaki bu azalma vücudu ketoz adı verilen metabolik bir duruma sokar. Ketoz durumunda vücut enerji için yağ yakmada çok daha verimli bir hale gelir ve vücut enerji ihtiyacını karbonhidratlar yerine yağlardan karşılamaya başlar. 
🥑 KETOJENİK DİYET İÇİN OLMAZSA OLMAZLAR
▫️Düşük karbonhidratlı sebzeler: Çoğu yeşil olmak üzere, domates, soğan, biber gibi düşük karbonhidratlı sebzeleri tercih etmek önemlidir.
▫️Et, balık, hindi eti, kırmızı et türleri ve tavuk eti. Balık olarak özellikle omega-3 yağını bol miktarda içeren alabalık, hamsi, kefal, orkinoz, ringa, sazan, somon, ton balığı, uskumru ve yayın balığı gibi yağlı balık türleri tercih edilmelidir.
▫️Kuruyemiş ve tohumlar: Ay çekirdeği, badem, ceviz, fındık, kabak çekirdeği, vb ketojenik diyette rahatlıkla kullanılabilir.
▫️Meyveler: Avokado gibi meyveler sınırlı porsiyonlar halinde tüketilebilir.
▫️Peynir: Beyaz peynir, kaşar peyniri, keçi peyniri, krem peynir, mozarella, tulum peyniri gibi ürünler ketojenik diyette tercih edilen besinlerdendir.