Propolis nedir?


•Propolis arıların bal yapmak için bitkilere konduklarında bitkilerin yaprak, sap ve tomurcuklarından elde ettikleri antibakteriyel ve antimikrobiyal bir maddedir. Arıların kovan içinde yer alan peteklerin sterilizasyonunu sağlamak, dışarıdan gelen böcek, mantar, bakterilere karşı kovanı korumak, bal peteklerini onarmak ve güçlendirmek için kullandığı bir üründür. Sıklıkla kullanılan kavak tipi propolisin içeriğinde 150’ye yakın biyoaktif bileşen olmak üzere yaklaşık 300 farklı bileşiğe rastlanmıştır. Arı poleninden farklı olarak B1, B2, C, E vitamini barındıran propolis ayrıca çinko, bakır, demir, kalsiyum, magnezyum, sodyum ve potasyum gibi mineraller açısından da zengindir.


Polen nedir?


•Arı Poleni, bal arılarının kovanlarında topladıkları ve biriktirdikleri çiçek polenlerini ifade ediyor. Arı poleni içerdiği değerli bileşenler itibariyle insan vücudunun ihtiyaç duyduğu en önemli içerikleri tek başına barındırıyor. Bundan dolayı vücuttaki sistemlerin güçlendirilmesinde ek gıda olarak tercih edilebiliyor. 250’den fazla aktif bileşen içeren güçlü bir besindir.Arı poleni, içeriği sayesinde dikkat çeken bir besindir. Protein, karbonhidrat, yağ, vitamin, mineral, enzim ve antioksidanlar bakımından zengin biyolojik bileşenleri içerir. Net olarak besin bileşimi, toplanan bitkilere ve mevsime göre farklılık gösterir. Yüksek antioksidan içeriği sayesinde, sizi serbest radikallerden ve kronik hastalıklardan korur.Arı poleni, vücudu serbest radikallerin neden olduğu hasarlardan koruyabilen, çok çeşitli ve güçlü antioksidanlar içerir. Böylelikle kronik hastalıkların da önüne geçilmiş olur.

 

Nasıl Kullanılmalıdır?


Propolis: Bağışıklık sistemi için çocuklar için günde 10 damla yetişkinler için günde 20 damla şeklinde günlük olarak kullanılabilir.
Polen: Günlük olarak 1-2 tatı kaşığı polen tüketimi uygundur.
Acı bir tada sahip olabilen ürünler olduğu için yoğurt, yulaf, granola, bal, smoothie ve meyve sularının içinde çok daha kolay tüketime sahip olacaktır.
Dikkat ⚠️
Alerjik vücutlar, gebe ve emzikliler, astım hastaları mutlaka hekime başvurmalıdır.